Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
. .

 

Ο Βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης παρέστη στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, όπου έγιναν απ' τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του  Μακαριστού Πατριάρχη Κωνσταντίνου ΣΤ'.
Ο κ. Σηφουνάκης είχε εκεί την ευκαιρία να συζητήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και να του εκφράσει τη χαρά του, που σήμερα το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Εκκλησία της Ελλάδας βαδίζουν ενωμένες και ήδη γίνονται πράξη σημαντικές αποφάσεις, όπως η ενιαία εκπροσώπηση της  Ορθόδοξης Εκκλησίας στην έδρα της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.
Σχετικά με το ζήτημα αυτό ο κ. Σηφουνάκης δήλωσε:
«Δυστυχώς η ύπαρξη δυο διαφορετικών γραφείων της Ορθόδοξης Εκκλησίας που λειτουργούν από το 2001 στις Βρυξέλλες είχε πολλές αρνητικές πτυχές. Η απόφαση των  κ.κ. Βαρθολομαίου και Ιερώνυμου για την σύμπτυξη των δυο  γραφείων των Βρυξελλών και η λειτουργία υπό ενιαίο σχήμα υπό την ευθύνη του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι ένα σημαντικό γεγονός. Επιτέλους η Ορθόδοξη Εκκλησία θα εκπροσωπείται στο κέντρο της Ευρώπης ενιαία όπως επιτυχώς πράττει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Χαροποιεί όλους μας ότι ο πόλεμος ενάντια στο χειμαζόμενο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης που κράτησε μια δεκαετία με την άφρονα στάση της ηγεσίας της Ελληνικής Εκκλησίας είναι πλέον παρελθόν. Ο κύριος Ερντογάν δεν θα μπορεί πλέον να αμφισβητεί την Οικουμενικότητα του Πατριαρχείου και τις πανανθρώπινες αξίες που εκπροσωπεί καλυπτόμενος πίσω από την ανιστόρητη αμφισβήτηση της προηγούμενης εκκλησιαστικής ηγεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδας.»